Bestuursmedelingen

Nieuwe Pekela 2023

Wethouder van sport Ellen van Klaveren opent de Classe demo vanuit zijspan.

Nieuwe Pekela 14 mei 2023  Onder prima weersomstandigheden heeft wethouder Sport, Ellen van Klaveren, afgelopen zondag rond 13 uur de demodag van Stichting Rijdend Motorsport Museum op bedrijventerrein Holland Marsh in Nieuwe Pekela geopend. Ze mocht vervolgens twee ronden meerijden in een zijspan tijdens het defile. Vijf solo klassen stonden aan de start met een cilinder inhoud tussen de 50 en 500 cc, ook de zijspanklasse ontbrak niet. 
Het ging erom om zo regelmatig mogelijk rond te rijden waarbij de rondetijden werden geregistreerd. Zo kon het dus zijn dat de laatste rijder die de finish passeerde de race als winnaar kon afsluiten. Vele historische motoren van diverse merken kwamen in de baan, onder andere: Kreidler, Norton, Honda, Ducati, Sachs, MZ, M.V. Agusta, en B.S.A. In het rennerskwartier kon men al dit moois aanschouwen en menigeen maakte hier dan ook gebruik van. Het aanwezige publiek en aanwonenden die vanuit eigen tuin het spektakel konden aanschouwen, genoten van de demo’s die tot ongeveer 17 uur duurden.
Auteur: Freddy Stotefalk / PrachtigPekela.nl

Burgemeester Sikkema opent de Classic Motorraces vanuit een zijspan

Winschoten 10 April 2023 – Voor de achtste keer zijn dit jaar op tweede paasdag weer de classic motorraces in diverse categorieën met de start op de Industrieweg gehouden. En deze races zijn om iets na 13.00 uur geopend door de burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Zij deed dit door als bijrijder in een zijspan plaats te nemen en tijdens de introductieronde over het parcours te racen.
Rijders uit alle klassen waren ruim vertegenwoordigd.
Er waren een aantal nieuwe coureurs (ook hele jonge) die zich uitstekend vermaakten.
Mede door het goede weer was het publiek in grote getale aanwezig en is het evenement soepel verlopen.
De zijspannen sloten de de dag af met een prachtige demo.
Rond 17:30 was de prijuitreiking met een slotwoord van de voorzitter ging iedereen met glimlach naar huis.

Burgemeester in zijspan 25

Burgemeester in zijspan 2Burgemeester opening 25

Start 50 cc 25 
Defilee 25
Publiek

Zijspannen Winschoten 2023 70